Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

Ευχαριστούμε παιδιά,αλλά φτάνει...................


Μήπως αργήσες,καλέ μου Όττο να προβληματιστείς λιγάκι?Τώρα είναι αργά όμως.Το χάσαμε το τραίνο.Αργήσαμε πολύ και αυτό γιατί είμαστε αργοί.Μάλλον λόγω ηλικίας,υποθέτω.Και αναφέρομαι στον Τραϊανό Δέλλα.Καλός,χρυσός,ήρωας του 2004 αλλά μεγάλος.Βαρύς και κουρασμένος.Και απορώ πως δέχτηκε ο ίδιος να συμμετάσχει στην φετινή διοργάνωση μετά από μια εξοντωτική σαιζόν με την ΑΕΚ.Superleague,uefa,κύπελλο,και πλεϊ οφ.Δεν είναι και λίγο για έναν 36χρονό(καπνιστή) αμυντικό.Πόσο μάλλον για έναν πρωταθλητή Ευρώπης ο οποίος γεύτηκε την επιτυχία και την αναγνώριση της προηγούμενης διοργάνωσης.Θα μπορούσε να αρνηθεί στο κάλεσμα του Ρεχάγκελ και να προστατεύσει τα δεδουλευμένα της Πορτογαλίας.Θα μπορούσε να αποφύγει το φετινό φιάσκο το οποίο θα επισκιάζει για πάντα το έπος του 2004.Γιατί οι ευθύνες πάντα βαραίνουν τους παλιούς,τους πιο έμπειρους.Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω.Όσο για τον Αντώνη Νικοπολίδη,τα λόγια είναι περιττά.Μετά την ολέθρια γκάφα στο πιο ακατάλληλο χρονικό σημείο του αγώνα με την Σουηδία,ήρθε η σειρά της τραγικής εξόδου με την Ρωσία που μέχρι τότε δεν τον είχε ενοχλήσει ιδιαίτερα.Μάλλον προλαβαίνει να παραιτηθεί για να σώσει ότι σώζεται ακόμα.Στην Ιαπωνία κάνουν χαρακίρι σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά ευτυχώς εδώ ειναι Ελλάδα.Δεν ξεχνώ τι μας προσφέρατε πριν 4 χρόναι,Προς θεού.Δεν ισοπεδώνω τα πάντα στο πέρασμα μου,αλλά στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία,έτσι συνηθίζεται.Από δήμαρχος,κλητήρας στο άψε σβήσε.Πριν το κατόρθωμα της Πορτογαλίας δεν υπήρχαν απαιτήσεις.Τώρα όμως υπάρχουν.Δεν απαίτησε κάποιος να το ξαναφέρετε το τιμημένο.Μην αμαυρώνεις όμως τις υπέροχες και ανεπανάληπτες αναμνήσεις με τέτοιες εμφανίσεις.Μέχρι τις 29 του Ιουνίου,είσαι ακόμα πρωταθλητής.Οπότε πάλεψε σαν πρωταθλητής και χάσε σαν πρωταθλητής.Πάρε παράδειγμα τους Τουρκαλάδες.Δυο φορές ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ.Με τί?
Με πάθος,πείσμα και τσαγανό.Μπράβο τους.Να μην είναι περήφανος ο Τούρκος?Ακόμα και να μην προκρινόταν η ομάδα του,θα μπορούσε να καυχιέται για την επιμονή και το πείσμα της.Το παρήγορο είναι η εμφάνιση της Ελλάδας με τους Ρώσους.Εκεί το πάλεψες και ήσουν άτυχος.Ότι προανέφερα για τον Νικοπολίδη.Δεν πειράζει,όμως.Πάλι θα σας αγαπάμε και πάντα θα είστε στις καρδιές μας.Θέλουμε απλά να καθιερωθούμε στις μεγάλες Ευρωπαϊκές δυνάμεις και να μας υπολογίζουν οι πάντες.Αρκεί να κάνεις τον Έλληνα περήφανο για τα παληκάρια που τον αντιπροσωπεύουν.Μαχητές.Μονομάχοι.Πρωταθλητές.Αυτά.

Οσον αφορά στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα τις "παλιοσειρές" της Εθνικής, ο Αγγελος Μπασινάς και ο Στέλιος Γιαννακόπουλος δεν δείχνουν διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν την Εθνική, αφού έχουν δηλώσει αρκετές φορές πως όνειρό τους είναι να δώσουν το παρών και σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Η πρόκληση του Μουντιάλ, λοιπόν, είναι κοντά και οι δύο ποδοσφαιριστές θέλουν να βρίσκονται στις προσπάθειες των προκριματικών για τη μεγάλη διοργάνωση του 2010.

Συνοπτικά οι τίτλοι για το ματς στα ξένα μέσα ενημέρωσης:

Sportinglife: Η Ελλάδα έφυγε. Ο Κονσταντίν Ζιριάνοφ, πέταξε την Ελλάδα έξω από το Euro2008 καθώς η Ρωσία επικράτησε με 1-0, ενώ η Ισπανία κέρδισε τη Σουηδία με 2-1.

BBC: Η Ρωσία κέρδισε την Ελλάδα και άφησε εκτός συνέχειας την κάτοχο του τίτλου, δίνοντας αποφασιστικό χαρακτήρα στον αγώνα με την Σουηδία, ο οποίος θα κρίνει μια θέση στα προημιτελικά.

SkySports: Οι πρωταθλητές Ευρώπης Έλληνες συνετρίβησαν στην διοργάνωση, καθώς ο Κονσταντίν Ζιριάνοφ εξασφάλισε μια δίκαια νίκη της Ρωσίας.

RTL: Η Ρωσία απέκλεισε την Ελλάδα. Το γκολ του Ζιριάνοφ κράτησε στο κόλπο της πρόκρισης την ομάδα του Γκους Χίντινκ, ενώ οι Πρωταθλητές Ευρώπης, Έλληνες αποχωρούν απο την διοργάνωση.

Reuters: Η Ρωσία νίκησε 1-0 την Ελλάδα, ένα αποτέλεσμα που αφήνει εκτός μάχης την κάτοχο του τίτλου και εξασφάλισε την πρόκριση στην Ισπανία.

The Canadian Press: Η κάτοχος του τίτλου Ελλάδα, έμεινε εκτός θεσμού μετά την ήττα απο την Ρωσία με 1-0. Οι Ελληνες ήθελαν τουλάχιστον μια ισοπαλία για να ελπίζουν για πρόκριση, όμως το γκολ του Ζιριάνοφ στο 33' σε συνδυασμό με τη νίκη της Ισπανίας επί της Σουηδίας, άφησε εκτός διοργάνωσης την έκπληξη του 2004.

AFP: Η Ελλάδα αποκλείστηκε απο το Euro 2008 μετά την ήττα απο την Ρωσία. Έγινε η 4η τροπαιούχος που μένει εκτός διοργάνωσης απο τον πρώτο γύρο.

Le Post: Η Ρωσία πιο δυνατή απο την Ελλάδα νίκησε 1-0. Απο την στιγμή που οι Έλληνες βρέθηκαν πίσω στο σκορ ήταν ιδιαίτερα προβλέψιμοι.

Le Parisien: Η Ελλάδα, κάτοχος του τίτλου, μετά απο δυο ήττες αποκλείστηκε απο την διοργάνωση, καθώς ηττήθηκε 1-0 απο την Ρωσία.

L' Equipe: Οι Ελληνες δεν έχουν πια τη βοήθεια των Θεών. Η ομάδα έκπληξη του 2004 δεν έλαμψε σε αυτό το EURO και αποκλείστηκε μετά από μόλις δύο αγώνες.

Marca: Η Ρωσία απέκλεισε τους πρωταθλητές Ευρώπης. Ο Νικοπολίδης, ακρογωνιαίος λίθος στην επιτυχία του 2004, είχε ευθύνη στο γκολ του Ζιριάνοφ και έδειξε την εικόνα ενός τερματοφύλακα που έχει αποσυρθεί. Οι περιορισμένες επιλογές του Ρεχάγκελ δεν μπορούν να συνεχίσουν να ονειρεύονται για την κατάκτηση του EURO.

Bild: Οι Ρώσοι έριξαν τον βασιλιά Ότο από το θρόνο. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης απέτυχε. Ούτε ένα γκολ, ούτε ένας βαθμός. Και τώρα γι γίνεται με τον Ότο; Ανανέωσε το συμβόλαιό του ως το 2010 για να επιχειρήσει την ανανέωση της ομάδας. Όμως και στην Ελλάδα μερικές φορές τα συμβόλαια σπάνε.

Gazzetta Dello Sport: Η Ελλάδα είπε αντίο στο EURO 2008 χάνοντας με 1-0 από τη Ρωσία, η οποία σπατάλησε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα γκολ. Οι Ελληνες έπαιξαν πιο επιθετικά από ό,τι στον πρώτο αγώνα, αλλά ο Καραγκούνης δεν είχε την απαιτούμενη βοήθεια.

A' Bola: Η ομάδα που το 2004 νίκησε την Πορτογαλία στον τελικό, έχασε από τη Ρωσία με 1-0 και αποχαιρέτησε πρόωρα το EURO 2008. Οι Ρώσοι άξιζαν τη νίκη απέναντι στην ελληνική ομάδα.

Corriere dello Sport: Το παραμύθι τελείωσε. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, η Ελλάδα, είναι εκτός Ευρωπαϊκού, χάνοντας τόσο από την Σουηδία, όσο και από την Ρωσία στις πρώτες δύο αγωνιστικές. Μία ομάδα του Ρεχάγκελ, αρκετά διαφοροποιημένη από την πρεμιέρα και αρκετά μπερδεμένη, ανίκανη να βρει το δρόμο για το γκολ, αν και είχε απέναντί της μία ρωσική άμυνα που μόνο απροσπέλαστη δεν ήταν.

El Mundo: Η Ρωσία έστειλε την Ισπανία στα προημιτελικά. Η γκάφα του Νικοπολίδη έφερε αναστάτωση στην Ελλάδα και η Ρωσία μπορώντας να πετύχει και άλλα γκολ, έδωσε στην Ισπανία την ευκαιρία να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρωτιά.





ADIOS

Δεν υπάρχουν σχόλια: