Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

Μεταγραφική περίοδος.Τι ακούν τα αυτιά μου?

Άντε να δούμε τι μας επιφυλάσσει η μοίρα με τα καινούρια ψάρια που έπεσαν στο δίχτυ της φετινής μεταγραφικής περιόδου.Γεράρδ,Αναστασάκος,Ίβιτς και Bιερίνια μέχρι στιγμής.
Φήμες ακούγονται και για τον Τριστάν της Λιβόρνο.Η καλύτερη εποχή για τις εφημερίδες είναι η τρέχουσα.Φραπεδάκι,ξαπλώστρα και ενημέρωση για την μεταγραφική περίοδο που πλέον είναι στα φόρτε της.Για να είμαι ειλικρινής,έχω κάποιες αμφιβολίες για τα φετινά ΄΄λαυράκια΄΄ μας.Τι εννοώ?

Gerard Lopez
Πως είναι δυνατόν να φέρνεις παίκτη που έχει φάει τα ψωμιά του,έχει κάνει τον κύκλο του,
προέρχεται από τραυματισμό,τον χρυσοπληρώνεις για σούπερσταρ(κράχτη), μόνο για να πεις ότι βαδίζεις στα χνάρια των Αθηναϊκών ομάδων τα οποία είναι σίγουρα αξιοζήλευτα.
Τι εννοώ?Ο Ολυμπιακός, για παράδειγμα,έχει την πολυτέλεια με τα πρωταθλήματα τόσων χρόνων,συνεπάγεται τα έσοδα μίας κερδοφόρας επιχείρησης τόσων χρόνων,να επενδύει σε ονόματα παγκοσμίου εμβελείας από τα οποία αποκομίζει οφέλη αγωνιστικά,χωρίς να υπολογίσουμε τα εμποροεισπρακτικά.Παίκτες όπως ο Rivaldo,o Galleti,o Ziovanni,o Zahovits,o Carembeu,o Ze Elias,o Kovasevic απέδωσαν στον αγωνιστικό χώρο και με το παραπάνω εκτός από τις «μαγνητικές» τους ιδιότητες στο ευρύ φίλαθλο κοινό.Για να φτάσει όμως σ’αυτό το σημείο,έκανε μικρά βηματάκια στην αρχή και σταδιακά άνοιγε τον αργό αλλά σταθερό βηματισμό του.Και όλα αυτά ενώ προυπήρχε η οικονομική άπλα.Έτσι λειτουργούν οι επικερδείς επιχειρήσεις,κύριε μου.Αργά και σταθερά.Αποδεδειγμένα καλό το Αθηναϊκό πρότυπο αλλά μακροχρόνια.Δεν μπορείς να μιλάς για εξυγίανση και να χτίζεις παλάτια στην άμμο.Δεν νομίζω ότι κανένας νοήμων Παοκτσής απαίτησε υπερσύγχρονο στάδιο 65.000 θέσεων με πάρκινκ και πολυκαταστήματα,ούτε να φέρεις ντε και καλά τον Κακά ή τον Κρ. Ρονάλντο στο ρόστερ σου για έρθει στο γήπεδο.Την Τούμπα μας την αγαπάμε και είμαστε όλοι περήφανοι για αυτήν.Δεν έχεις φόντα για να φέρεις ηχηρό όνομα ακόμα.Τη συμπαράσταση του κόσμου την έχεις χωρίς να χρειάζεται να τον ξεγελάσεις με κινήσεις τύπου Γεράρδ.Και αυτό γιατί στο τέλος θα σου γυρίσει μπούμερανκ.Το δις εξ αμαρτείν ουκ ανδρός σοφού,λέγαν οι αρχαίοι και κάτι ξέρανε αυτοί.Το περσινό πάθημα με τον Κονσεϊσάο ,προφανώς δεν σας έγινε μάθημα εκεί στην διοίκηση και πολύ φοβάμαι ότι και φέτος θα έχουμε μια απ’τα ίδια.Εκτός αν σας ικανοποίησε η προσφορά του συγκεκριμένου(τόσα μπρορεί,τόσα προσφέρει το παιδί).Να μην φέρω για παράδειγμα τον Αmorosso του Άρη γιατί αυτή η καμπούρα φαίνεται.Τη δικιά μας δεν βλέπουμε.



Αναστασάκος
Αναστασάκος

Σίγουρα δεν μπορείς να κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλο οπότε θα κριθεί το παλληκάρι βάσει αποτελεσμάτων.Αλλά το οτί εμπιστεύεσαι έναν επιθετικό 31 χρονών με την προυπόθεση ότι πέρσι ήταν ο πρώτος σκόρερ της Β εθνικής για να τον φέρεις στον Παοκ, ειδικά την τρέχουσα περίοδο το βρίσκω λίγο κάπως.Προχειροδουλειά.Δουλειά του ποδαριού.Να πω ότι πιέζει ο χρόνος,ντέφι να γίνει.Όποιος βιάζεται,σκοντάφτει.
Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά έχω κακό προαίσθημα,όχι για τον συγκεκριμένο παίκτη αλλά για την κρίση αυτού που αποφασίζει το τι και πως μέσα στην διοίκηση.Ίδωμεν.

Vierinia

Άλλη μια επένδυση του κυρίου Σάντος για το επαγγελματικό του μέλλον ή όντως πρόκειται για ένα πραγματικό ταλέντο.Ο 22χρονος Πορτογάλλος θα έρθει (μάλλον) στην Τούμπα σαν δανεικός για έναν χρόνο χωρίς οψιόν αγοράς.Οι Πορτογάλοι δεν πουλάνε τα ταλέντα τους. Ότι προαναφέραμε για τις κερδοφόρες επιχειρήσεις.Ας τα βλέπουν ορισμένοι εκεί που πρέπει για να μαθαίνουν.Τέλος πάντων.Το μόνο θετικό είναι στην όλη υπόθεση είναι η ηλικία του παίκτη,πράγμα που σημαίνει ότι ο παίκτης θα διψάει για διάκριση.Μακάρι να βγει κάτι καλό.

Για να τελειώνουμε ο χρόνος θα δείξει τι και πως,και δυστυχώς ο χρόνος είναι χρήμα.
Εδω θα είμαστε όταν θα έρθει η ώρα του απολογισμού και θα δούμε τι ψάρια έπιασε το δίχτυ μας,τελικά.Λες να πέσαμε σε σαρδέλες,πάλι?Θα δείξει.
Adios


Δεν υπάρχουν σχόλια: