Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Η συνέντευξη τύπου του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ


Πραγματοποιήθηκε η απολογιστική συνέντευξη τύπου της Διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας της.
Την συνέντευξη ξεκίνησε ουσιαστικά ο κ. Παπαδόπουλος παραθέτοντας ενδιαφέροντα οικονομικά στοιχεία. Αναλυτικά ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε:
"Ξεκινήσαμε πέρυσι πέντε φίλοι, προστέθηκαν και κάποιοι άλλη στην πορεία. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, είμαστε ακόμα πέντε φίλοι. Εγώ λόγω προσωπικών υποχρεώσεων αναγκάζομαι να αποχωρήσω. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και καμία διχογνωμία. Το έχω πει και στο παρελθόν ότι δεν χρειάζεται να είναι κάποιος στο Δ.Σ. για να βοηθήσει την ομάδα. Μπορώ να προσφέρω και εκτός συμβουλίου".
"Η χρονιά ήταν δύσκολη από πολλές απόψεις. Έζησα πολλές καλές στιγμές αλλά και μερικές εντάσεις. Αυτά όμως είναι καθημερινά προβλήματα που παρουσιάζοντα παντού, είτε σε μία οικογένεια, είτε σε μία εταιρεία. Εγώ κρατώ μόνο τις καλές στιγμές. Όταν αναλάβαμε τον ΠΑΟΚ, ο σύλλογος βρισκόταν στα όρια της καταστροφής. Μέσα σε ένα χρόνο έγιναν πολλά, τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στον οργανωτικό. Και θα γίνουν ακόμα περισσότερα στο μέλλον".
"Σχετικά με την διαφάνεια, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σύναψε μία συμφωνία με μία ελεγκτική εταιρεία, που διενεργεί ελέγχους κάθε τρεις μήνες και παραδίδει αναφορές στην διοίκηση. Αυτό γιατί εμείς σαν διοίκηση δεν μπορούμε να είμαστε και ελεγχόμενοι και ελεγκτές. Πλέον η εταιρεία που δεν έχει καμία σχέση με μέλος της Διοίκησης, ελέγχει ακόμα και εμάς. Αυτό θα παραμείνει και για την επόμενη διοίκηση αν υπάρχει. Αυτό είναι η πεμπτουσία της διαφάνειας.
-Έχει πλεον υπογραφεί η συμφωνία με την εταιρεία «Ticket Hour» που έχει αναλάβει την εγκατάσταση ελεγχόμενης πρόσβασης στο γήπεδο. Δηλαδή τα τουρνικέ και τα ηλεκτρονικά εισιτήρια. Είναι σημαντικό για την ΠΑΕ γιατί αποκτά πολλά και άμεσα οφέλη. Υπάρχουν και σε άλλες ομάδες τέτοια συστήματα, αλλά αυτό που θα εγκατασταθεί στον ΠΑΟΚ θα είναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στην Ελλάδα και θα είναι έτοιμο με την πρώτη Αγωνιστική της νέας σαιζόν. Θα μπορεί κάποιος φίλαθλος της ομάδας οπουδήποτε και αν βρίσκεται, να εκτυπώνει από τον υπολογιστή του σπιτιού του το εισιτήριο και να έρχεται να μπαίνει στο γήπεδο με μία κόλλα Α4. Η είσοδος σε όλο το γήπεδο θα είναι ελεγχόμενη, ακόμα και στα VIP και στα δημοσιογραφικά".
"Στο θέμα της άδειας από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς. Κάναμε μία εργασία, πρωτόγνωρη ακόμα και για την ίδια την επιτροπή καιφαλαιοαγοράς. Από νομικής άποψης, ελέγχθηκαν τα πάντα μέχρι και 10 χρόνια πριν και μέχρι και 5 χρόνια από οικονομικής άποψης. Θα γίνει νέα αύξηση και θα ζητηθεί νέα άδεια από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς, η οποία θα ληφθεί πιο σύντομα, αφού είναι απλά θέμα επικύρωσης, περίπου σε 4-4,5 μήνες. Είναι όμως πολύ σημαντικό να καλυφθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Είναι μονόδρομος για την εξυγίανση του ΠΑΟΚ. Χωρίς αυτήν, ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορεί να αγωνιστεί στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις".
"Ο οικονομικός απολογισμός χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Το πρώτο από τις 1/6/07 ως τις 30/6/08 και το δεύτερο από 1/7/08 ως 15/7/08. Όταν αναλάβαμε την ομάδα, παραλάβαμε ένα ταμείο 3.025 ευρώ. Μέχρι 30/6/08 εισπράξαμε χονδρικά 11,7 εκ. σε μετρητά και 5,5 εκ. ευρώ σε επιταγές. Συνολικά εισπράξαμε 17,2 εκ. ευρώ. Πληρώθηκαν χρέη προς όλους και έμειναν στα ταμεία 2,8 εκ. ευρώ. Όσον αφορά το δεύτερο κομμάτι λάβαμε 14 εκ. ευρώ μετρητά και 5,7 εκ. ευρώ σε επιταγές. Πληρώσαμε λογαριασμούς και παλιά χρέη σε παίκτες, προπονητές παλιούς, αλλά και τρίτους και στα ταμεία έμειναν 584.000 ευρώ και άλλα 2 εκ. ευρώ σε καταθέσεις όψεως. Παλαιοί πιστωτές εξοφλήθηκαν όλοι μέχρι τις 15/7 εκτός από μερικούς που δεν βρήκαμε ή δεν έχουν έρθει ακόμα να εισπράξουν ή απλά δεν θέλουν να πάρουν τελικά αυτά τα χρήματα. Ο ΠΑΟΚ είναι συνεπέστατος και προς τους δημόσιους οργανισμούς, δεν χρωστάει ούτε ευρώ σε Εφορία και ΙΚΑ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: