Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Be north,be proud.....




Είναι στιγμές που αισθάνεσαι πραγματικά περήφανος που είσαι ΠΑΟΚ.

Είναι κάτι παραπάνω από έναν αθλητικό σύλλογο και μία ομάδα.Ο ΠΑΟΚ
είναι ΙΔΕΑ, εκφράζει πιστεύω και πεποιθήσεις που καμία ομάδα δεν μπορεί να εμφυτεύσει στις τάξεις των οπαδών της. Είναι ο μόνος σύλλογος που συσπειρώνει τόσο πολύ κόσμο, από όλες τις κοινωνικές τάξεις και ηλικίες, από όλες τις επαρχιακές πόλεις της βορείου Ελλάδος. Είναι ασύγκριτο το συναίσθημα του να παίζει η ομάδα σου στις 19.00,να ξεκινάς από τις 15.00 να πας στο γήπεδο και τα πάντα γύρω σου να βροντοφωνάζουν ΠΑΟΚ. Από τη στιγμή που θα βγεις από το σπίτι, σε κάθε γωνία να είναι μαζεμένα πλήθη που με τα κασκόλ και τα συνθήματα τους δίνουν χρώμα σε μία κλασική Κυριακή. Οι κόρνες που ακούς στα φανάρια, το ταξί που θα πάρεις, στο περίπτερο που θα σταματήσεις για τσιγάρα και όλα αυτά στη γειτονιά σου που είναι χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο. Και όταν πλέον πλησιάζεις στο γήπεδο, νιώθεις το απόλυτο μεγαλείο. Χιλιάδες κόσμου που μαζεύτηκαν εκεί για την μεγάλη τους αγάπη.

Την ΙΔΕΑ που τους εκφράζει και τους γεμίζει όσο τίποτα άλλο και ας τους έχει απογοητεύσει τόσες φορές στο παρελθόν. Τι και αν έχουν περάσει τόσα πέτρινα χρόνια, τι και αν τα ένδοξα χρόνια είναι πλέον νωπές αναμνήσεις για τους παλαιότερους και ιστορίες φαντασίας για τους νεότερους που δεν τα ζήσανε.
Αυτοί είναι όλοι εκεί, πιστοί στην ΙΔΕΑ που τους εκφράζει, ακούραστοι με την προσμονή ότι τα πράγματα θα φτιάξουν. Και αν δεν φτιάξουν, δεν χάθηκε ο κόσμος.
Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια. Ο ΠΑΟΚΤΣΗΣ έχει σφυριλατήσει χαρακτήρα μέσα από τις αδικίες και τις κλοπές που έχει υποστεί σαν σωματείο. Δεν λυγάει στη πρώτη αναποδιά, ακολουθάει την ομάδα του παντού και πάντα, και είναι περήφανος.
Κρατάει τις επιτυχίες στο μυαλό του και βάζει στην άκρη τις παράγκες,τις διαιτησίες,
τους τραμπουκισμούς, τις απαγωγές και όλες τις σιχαμερές ενέργειες που του έχουν ασκηθεί στα τόσα χρόνια ιστορίας που κουβαλάει στις πλάτες του. Ακούγεται κοινό αλλά δεν νομίζω μπορεί κάποιος άλλος φίλαθλος να καταλάβει το μεγαλείο του αισθήματος του να είσαι ΠΑΟΚ. Είναι ο μόνος σύλλογος που ορθώνει επάξια το ανάστημα του απέναντι στο κατεστημένο και κάνει αξιοπρεπείς εμφανίσεις όταν χρειάζεται. Και σκεφτείτε ότι μόλις βγήκε από τον λήθαργο στον οποίον τον είχαν βυθίσει αυτοί τόσα χρόνια για να απολαμβάνουν αμαχητί τα πρωτεία και φυσικά τις χρηματικές απολαβές. Αλλά τώρα αλλάξανε τα δρώμενα. Θα είμαστε ακόμα πιο άξιοι αντίπαλοι και θα πουλάμε το τομάρι μας πολύ ακριβά. Τα χρόνια της μιζέριας πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Θα χαίρομαι την ομάδα μου που με κάνει περήφανο αφού έχω το κούτελο μου καθαρό, γεμάτος περηφάνια για αυτό που αντιπροσωπεύω και με εκφράζει. Είναι θέμα χαρακτήρα του τι ανέχεσαι και του τι όχι...
Ο ΠΑΟΚΤΣΗΣ τον εαυτό του δεν μπορεί να τον ξεγελάσει, ξέρει ποιος είναι και τι έχει και δεν έχει παράλογες απαιτήσεις από την ομάδα του.

EMEIΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: